top of page

Forskning: Hvordan kan vi terrorsikre byen smartere?


De næste tre år skal Gemeinschafts egen, Stine Ilum, arbejde med terrorsikring af byens rum i et erhvervsPhD-projekt.

Projektet vil oparbejde viden om, hvordan terrorsikring og -risiko opleves i danske byer, hvor den støder på værdier som tilgængelighed, demokrati og frihed. Projektet vil bringe den viden i spil blandt de aktører, der i praksis designer og etablerer terrorsikring i dag. Målet er at udvikle smart terrorsikring, der kombinerer sikkerhedsbranchens teknologitunge løsninger med en forståelse af menneskelige og samfundets kerneværdier.

Som del af projektet vil Gemeinschaft opbygge et netværk for smart terrorsikring i Danmark, der bidrager til en øget tværfaglig forståelse og samarbejdspraksis mellem de mange forskellige aktører og faggrupper inden for terrorsikring.

Projektet er et samarbejde mellem Gemeinschaft, Institut for antropologi og PhD-studerende, Stine Ilum. Projektet er ét af ni projekter i forskerklyngen Smart Cities – Smart Buildings, der er del af innovationshub’en BLOXHUB’s Science Forum, og som har til huse i det nye BLOX-byggeri på Christians Brygge. Projektet finansieres af Innovationsfonden og Realdania.

Læs mere om projektet her:

https://realdania.dk/nyheder/2017/12/innovationskampagne_14122017

https://innovationsfonden.dk/da/nyhed/erhvervsforskning-skal-skabe-baeredygtige-terrorsikrede-byer


bottom of page