top of page

Oplæg om lys, mennesker og tryghed


Når kommuner, boligorganisationer m.fl. skal renovere belysningen i et område, er det relevant at undersøge, hvordan belysningen hænger sammen med det sociale liv i området.

Gemeinschafts undersøgelse af belysningens sociale dimensioner i forbindelse med projektet Lys på livet har godtgjort, at det ikke er nok blot at oplyse og - måske gennemlyse - det sociale liv. Det skaber ikke tryghed. Det gør andre mennesker på gader, stier og fællesområder. Derfor er det nødvendigt at kortlægge det sociale liv, den adfærd og de forestillinger, som belysningen rammer ned i. Det handler nemlig ikke om, hvor mange lumen, man lyser med. Det handler om det sociale liv, man vil kaste lys for.

Oplægget afholdtes ved IBC Euroforums konference om vej- og gadebelysning i Odense.

#lys #belysning #detsocialeliv #lyspålivet

bottom of page