top of page

"Et ganske uskyldigt kamera" på P1 om overvågning

Jesper deltager i en programserie på Danmarks Radios P1 om kameraovervågning. Vi diskuterer blandt andet hvilke problemer, der typisk søges løst ved kameraovervågning, om det virker, og hvorfor.

Danmark er i høj grad et overvåget land, og det har nogle konkrete konsekvenser for almindelige borgere. Vigtigst af disse er, at vi rent faktisk ændrer adfærd, når vi ved, at vi bliver overvåget. Derudover viser forskningen, at en række forudsætninger skal være opfyldt, for at overvågning har en effekt, hvilket begrænser deres effektivitet. Afslutningsvist diskuterer vi også, hvorvidt kameraovervågning rent faktisk skaber tryghed, og hvorfor det mon or. Et bud er, at det virker, fordi vi tror, det virker. Og denne effekt er bestemt ikke at forklejne.

Lyt med på P1 d. 30/7 kl. 12.40 eller på Danmarks Radios hjemmeside.


bottom of page