top of page

Fremtidens Forsamlingshuse

En demokratisk evaluering af fremtidens forsamlingshuse


I 2011 igangsatte LOA et projekt, der skal give bud på fremtidens forsamlingshuse. For mens der omkring år 1950 fandtes ca. 1600 forsamlingshuse landet over, er der i dag blot omkring 800 tilbage. Tidsånden er løbet fra forsamlingshusene, forlyder det ofte, for hvad er det egentligt for funktioner, forsamlingshusene kan opfylde, som man i dag ikke kan få bedre andetsteds? Meget lidt, svarer nogle, men hos LOA oplever de en forøget efterspørgsel på hjælp til at give forsamlingshuse landet over et arkitektonisk løft og nytænke deres funktioner. 

 

Efter en udbudsrunde valgte LOA i 2011 at støtte tre forsamlingshuse i Lihme, Sdr. Bork og Egense i at gennemføre en fysisk og funktionel opdatering af dem. Nu skal vi hos Gemeinschaft lave en demokratisk og udviklingsorienteret evaluering af tiltagene, som kan fremme og inspirere den øgede interesse for igen at gøre forsamlingshusene til lokale samlingspunkter. 

 

Evaluering vil fokusere på, hvordan de opdaterede fysiske rammer har været med til at skabe nye og måske overraskende aktiviteter - det glæder vi os til! Vi vil søge inspiration i b.la. idéen om "cosmopolitical design", og vi håber at kunne bidrage til debatten om såkaldte sociale mursten, som Realdania har igangsat. 

Udført for: LOA
I samarbejde med: Egense Forsamlingshus, Lihme Forsamlingshus, Sdr. Bork Forsamlingshus, LOA

2017

Evaluering · Analog og digitale metoder · Nytænkning

 Undersøgelse · Antropologisk kortlægning · Debatarrangement

bottom of page