top of page

Den samskabende landsby

Udvikling af samskabende fællesskaber

 

På den vestlige del af Møn findes en af landets længste landsbyer, Damme-Akseby. Byen kendetegnes ved en lang række forenings-, virksomheds- og byfornyelsestiltag, der savnes dog strategisk overblik og retning blandt områdets aktører og borgere.

I samarbejde med Vestmøn Lokalråd, ejerne af det tidligere Fanefjords Mejeri og Vordingborg Kommune er Gemeinschaft igang med at gøre Damme-Askeby til landets første samskabende landsby. 

 

Med afsæt i en grundig antropologisk kortlægning af områdets stedsbundne ressoucer og en række samskabende workshops med lokale borgere og aktører vil projektet sikre et bredt anlagt samarbejde samt en række nye partnerskaber mellem Damme-Askeby og Vestmøns beboere, foreninger, institutioner og virksomheder. Formålet er at skabe grundlag for beskæftigelse, bosætning og vækst i lokalområdet. 

 

Resultaterne vil blive en strategisk og samskabende handlingsplan for udviklingen af en række konkrete partnerskaber samt et digital værktøj, der vil sikre vedvarende samskabelse og udvikling af  basale services, lokale erhverv og turisme på Vestmøn. 

 

Med afsæt i Damme-Askeby og Vestmøn vil Gemeinschaft udvikle en drejebog for samskabende udvikling af lokalsamfund i det såkaldte Udkantsdanmark.

Læs den udarbejdede model for Den Samskabende Landsby her

Kortlægning · Samskabelse · Landdistriktsudvikling · Fællesskab · Stedsbundne ressourcer · Vækstskabelse

bottom of page